2015

Patrick Bruel zingt met Patrick Fiori ‘Corsica’

28 juli 2015  Als eerbetoon aan de schoonheid van het eiland Corsica, de taal en de muziek, verschijnt er in september 2015 een album van Patrick Fiori, met 15 nummers, uitgevoerd met diverse artiesten van het vaste land. Fiori, geboren uit een Armeense vader en een Corsicaanse moeder, wil hiermee een brug slaan tussen de Corsicaanse cultuur en die van het vaste land.

Voor het eerste nummer van zijn album zingt Fiori met Patrick Bruel een cover van Petru Guelfucci: ´Corsica´. De clip is opgenomen in de vallei Orezza, in het dorp Carchetu.

Ontdek in onderstaande video de clip en geniet van de verbazingwekkende schoonheid van het eiland en de prachtige combinatie van stemmen van beide zangers.

De clip begint met een grafschrift en eerbetoon « A notre frère, nous serons toujours là pour ta fille bien aimée »

Fiori heeft altijd de wens gehad om de Corsicaanse artiesten met die van het vasteland te verbinden. De liederen worden gerespecteerd in hun originele versie, met enige persoonlijke improvisatie. Ook Corsicaanse groepen nemen deel aan het project. Het album, dat nog ontbrak in zijn carrière, verschijnt in september.

Patrick Bruel: ‘Ik hou van Corsica sinds ik het als kind ontdekte en had veel redenen om ja te zeggen tegen het project van Patrick Fiori. Ik kocht het lied ‘Corsica’ toen het uitkwam en het emotioneerde me enorm. Ik ben dolblij om aan de verwezenlijking van dit Corsicaanse album mee te mogen werken. “

Tekst Corsica

________________________________________________________________

Pourquoi ne pas y croire

12-1-2015 Het was een concert ter gelegenheid van de 40-jarige samenwerking van Pasteur-Weizmann, “Samen voor Wetenschap en Vrede”, in een van de mooiste zalen van de wereld, l’Opéra National de Paris–Palais Garnier (met een Symfonieorkest, bestaande uit 47 musici, o.l.v. Stephan Gaubert). Door de trieste omstandigheden (de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, op 7 januari 2015) groeide deze avond, dat een dag na de ‘Mars voor de Republiek’ plaatsvond, uit tot een symbool van vrede.

Tijdens deze avond werd een bijzonder lied ten gehore gebracht door Patrick Bruel, samen met de Israëlische zanger Idan Raichel en Youness, een moslim van Marokkaanse afkomst, met een boodschap voor vrede: Pourquoi ne pas y croire

______________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *