Un sac de billes, met Patrick Bruel, vanaf 18 mei 2017 in de Nederlandse bioscoop

1 februari 2017 | Vanaf 18 mei 2017 draait in de Nederlandse bioscopen van Pathé de Franse film Un sac de billes. De verfilming van het gelijknamige boek van Joseph Joffo draait al sinds 18 januari in de Franse bioscopen. Deze bestseller, voor het eerst uitgebracht in de bioscoop in 1975 (Jacques Doillon), is na 40 jaar opnieuw verfilmd door de Canadese regisseur Christian Duguay en heeft op dit moment (1-2-2017) al meer dan 700.000 bezoekers getrokken.

Patrick Bruel raconte “Un sac de Billes”, le film de la semaine

Trailer

Un Sac de billes is het ontroerende en waar gebeurde verhaal van Joseph Joffo, dat al generaties lang lezers weet te boeien en is ongetwijfeld nog steeds te vinden op de literatuurlijst van middelbare scholen in Nederland. Nadat het door verschillende grote uitgevers werd geweigerd, is het boek in 1973 gepubliceerd door Claude Lattès. Het succes was enorm. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en is dit meesterwerk vertaald in 18 verschillende talen.

Het verhaal speelt zich af in het bezette Frankrijk, waar Maurice en Joseph, twee jonge, Joodse broers,  helemaal op zichzelf zijn aangewezen en over een ongelooflijke dosis slimheid, moed en vindingrijkheid beschikken. Zij proberen te ontsnappen aan de bezetter en zich weer te herenigen met hun familie.

Casting:

Joseph: Dorian Le Clech
Maurice: Batyste Fleurial
Roman: Patrick Bruel
Anna: Elsa Zylberstein
Ambroise Mancelier: Bernard Campan
Ferdinand: Kev Adams
Docteur Rosen: Christian Clavier
Henri: César Domboy

Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes Tournage Un sac de Billes

Foto’s ©Thibault Grabherr

Meer informatie is te vinden op:

http://unsacdebilles-joffo.fr/

http://unsacdebilles-lefilm.com/

http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=235620.html

Bijbehorend (les)materiaal voor scholieren/studenten:

http://unsacdebilles-lefilm.com/assets/UN_SAC_DE_BILLES_DOSSIER_PEDAGOGIQUE.pdf

Dossier pédagogique Un sac de billes (voorblad)

Découvrez Joseph Joffo raconter l’étoile juive à des écoliers d’aujourd’hui

Découvrez Joseph Joffo raconter le départ avec son frère à des écoliers d’aujourd’hui