Inleiding

img741268728Als kind droomde Patrick Bruel ervan om voetballer te worden. Johan Cruijff, met rugnummer 14, was zijn grote voorbeeld! Nummer 14, als verwijzing naar Johan Cruijff, is het geluksgetal geworden van Patrick Bruel. Na het bijwonen van een concert van de Franse zanger Michel Sardou in Olympia in 1975, ontdekte hij zijn passie voor het zingen.
Drie jaar later valt zijn oog op een advertentie in France Soir, waarin gezocht werd naar 2 jongens met een buitenlands accent. Hij krijgt een rol in zijn eerste film: Le Coup de Sirocco van Alexandre Arcady, het begin van een carrière als acteur, maar blijft ook zingen. Na de opnames van Le Coup de Sirocco vertrekt Patrick voor 15 dagen naar New York, zijn vriendin achterna. Hij zou er 9 maanden blijven en ontmoette daar iemand die veel zou gaan betekenen voor zijn latere zangcarrière: Gérard Prèsgurvic. Samen brachten ze een eerste single uit, Vide, dat flopte. Dat veranderde echter in 1983, toen zij wederom samen een single uitbrachten: Marre de cette nana-là. Dit werd een succes, gevolgd in 1985 door Comment ça va pour vous? In 1989 verschijnt zijn eerste album Alors regarde, waarvan bijna 2,5 miljoen exemplaren werden verkocht. In het begin van de jaren negentig ontstaat de Bruelmania: overal waar Patrick verschijnt ontstaat een gekte. Verschillende gebeurtenissen weerspiegelen dit enthousiasme, zoals die ene keer toen een pizzeria op de Champs-Élysées werd belegerd door een schare fans, toen Patrick er met vrienden aan het eten was en door tussenkomst van de politie een einde aan gemaakt moest worden.
In 1992 breekt hij eindelijk ook in Nederland door met de single Casser La Voix (live versie) na een optreden in de TV Show. Zowel de Tros, de Franse Ambassade, Mojo concerts en BMG worden de volgende dag overstelpt met telefoontjes. Hij is één van de grootste popidolen op dat moment en krijgt het voor elkaar om als Franse artiest Ahoy een aantal keren uitverkocht te krijgen. Ook is hij diverse keren te gast geweest in de TV-Show van Ivo Niehe en de TV-Show op reis.
Na 5 jaren van succes en mediagekte zocht hij de rust op en onttrok zich uit de media-aandacht. Na een lange afwezigheid maakte Patrick Bruel zijn comeback in 2000 met zijn nieuwe album Just avant, met mooie succesnummers als J’te mentirais, Pour la vie en Au café des délices.
In 2002 verschijnt het album Entre-deux, een selectie Franse klassiekers, waarop duetten zijn te horen met andere Franse zangers, zoals o.a. Johnny Hallyday, Renaud, en Francis Cabrel.

 

Deze pagina is in bewerking !

______________________________________________________________