Nederland

Datum: 24 maart 1991
Omroep: KRO
Programma: Zondagavond met Van Willigenburg

Wekelijks praatprogramma (1990-1991) waarin Hans van Willigenburg in de foyer van theater Carré te Amsterdam gasten ontvangt uit de wereld van televisie, film, theater, muziek en literatuur.

Gesprek met de Franse zanger Patrick Bruel over zijn muziek, zijn teksten, zijn filmcarriere en de Franse film Force majeure, waarin hij speelt samen met o.a. de Nederlandse acteur Thom Hoffman. Thom Hoffman vertelt iets over de film en Patrick Bruel treedt op. Er worden filmfragmenten getoond waarin Bruel samen met Hoffman te zien is.

Datum: 24 januari 1992
Omroep: TROS
Programma: TROS TV-Show, afl. 3
Serie wekelijkse programma’s waarin, vanuit de studio en/of op locatie, gesprekken worden gevoerd met prominente persoonlijkheden, geïllustreerd met diverse archieffragmenten. Talkshow waarin Ivo Niehe de meest uiteenlopende gasten ontvangt.

Patrick Bruel treedt op met Casser la voix en er wordt een fragment getoond van een optreden in Frankrijk.

Datum: maart 1993
Omroep: RTL4
Programma: Vijf Uurshow
Dagelijks doordeweeks praatprogramma

Optreden van Patrick Bruel

Datum: 26 september 1992
Omroep: AVRO
Programma: De Gouden Televizierring 1992
Rechtstreekse uitzending vanuit Theater Tuschinski in Amsterdam van de uitreiking van de Televizierring 1992. De genomineerde programma’s zijn: “Goede tijden slechte tijden”, “In de Vlaamsche Pot” en “Medisch Centrum West”.Daarnaast wordt voor de eerste maal de Zilveren Televiziertulp uitgereikt aan de beste buitenlandse serie.Mmv diverse binnen- en buitenlandse artiesten.

Optreden van Patrick Bruel: Me regardez comme ça en J’te l’dis quand-même

Datum : 27 november 1992
Omroep : TROS
Programma : TROS TV-Show, afl. 5
Serie wekelijkse programma’s waarin, vanuit de studio en/of op locatie, gesprekken worden gevoerd met prominente persoonlijkheden, geïllustreerd met diverse archieffragmenten. Talkshow waarin Ivo Niehe de meest uiteenlopende gasten ontvangt.

Gesprek met Patrick Bruel in zijn appartement in Parijs over zijn succes, zijn ouders, zijn optreden in Utrecht, zijn bewondering voor Jacques Brel en Yves Montand en zijn politieke overtuiging. In de studio zingt hij ‘Alors regarde’.

Datum: 1 oktober 1993
Omroep: AVRO
Programma: Grand Gala du Disque 1993, afl. 2
Jaarlijkse uitreiking, tijdens de platen-tiendaagse, van de Edisons, de onderscheiding voor pop en lichte muziek.Tweede deel van het gala rond de uitreiking van de Edisons ter gelegenheid van de platen-tiendaagse, met daarin optredens van bekende artiesten. Presentatie Cees van Drongelen, Angela Groothuizen en Seth Gaaikema. Muzikale begeleiding: het Concertgebouw Kamerorkest olv Roland Kieft en het Metropole Orkest olv Dick Bakker.

Optreden van Patrick Bruel: Qui a le droit

Datum : 14 februari 1994
Omroep : TROS
Programma : KRABBÉ
Televisiemagazine voor jongeren, gepresenteerd door Martijn Krabbé.

Patrick Bruel geeft antwoord op 10 verschillende vragen. Ook wordt er een fragment getoond van een optreden.

Datum: 18 april 1994
Omroep: TROS
Programma: De Hartweek TV-Show
Speciale aflevering van de TV-Show, gepresenteerd door Ivo Niehe, die in het teken staat van de Nationale Hartweek van de Nederlandse Hartstichting. Niehe praat met kinderen die zelf ondervonden hebben wat het betekent hartpatiënt te zijn en met kinderen van bekende en onbekende Nederlanders met hart- en vaatziekten.

Optreden van Patrick Bruel: Bouge

Datum: 18 juni 1994
Omroep: AVRO
Programma: Wedden Dat…

Datum: 6 augustus 1994
Omroep: Gezamenlijke omroepen
Programma: Rwanda, Nationale actie
Rechtstreekse uitzending van de nationale hulpactie tbv de vluchtelingen uit Rwanda vanaf het Museumplein in Amsterdam en vanuit het actualiteitencentrum in Hilversum, met optredens, reportages en interviews. In de studio zijn aanwezig Jenneke Kruyt, vrijwillig verpleegster in kamp Mugibu, die commentaar bij de reportages geeft, en een panel dat antwoord geeft op kijkersvragen, bestaande uit W. Cense, voorz. Samenwerkende hulporganisaties, F. Reyntjens, docent Afrikaans Recht en Politiek Universiteit van Antwerpen, E. Todts, Oxfam België en mevr. M. Nyirarukundo, in België wonenede Rwandese.Presentatie: Ivo Niehe in Amsterdam en Charles Groenhuijsen en Walter Zinzen in Hilversum.

Er is een kort gesprek met Patrick Bruel.

Optreden van Patrick Bruel: Combien de murs…? En Casser la voix

Datum : 26 september 1994
Omroep : TROS
Programma : Postcode Bingo

Datum : 18 juni 1995
Omroep : RTL4
Programma : Eye TV

Datum: 9 september 1995
Omroep: RTL4
Programma: Wereld Natuur Fonds

Datum: 9 februari 1996
Omroep: TROS
Programma: TROS TV-Show
Serie wekelijkse programma’s waarin, vanuit de studio en/of op locatie, gesprekken worden gevoerd met prominente persoonlijkheden, geïllustreerd met diverse archieffragmenten.

Deze aflevering: Henk Kroes, ijsmeester Elfstedentocht; Erik Hulzebosch, René en Henri Ruitenberg, schaatsers; Patrick Bruel, zanger Frankrijk, Rintje Ritsma, schaatser.

Gesprek (in het Engels) met Patrick Bruel over zijn optreden tijdens een actie voor Rwanda op het Museumplein in Amsterdam in 1994, zijn bewondering voor Ajax, de Franse kernproeven op Mururoa.

Datum: 19 april 1996
Omroep: NCRV
Programma: Een Hollander in Parijs
Reportage over het theater Olympia in Parijs, dat afgebroken zou worden…. Herman van Veen maakt ‘een laatste wandeling’ door het gebouw en vertelt de geschiedenis. Afgewisseld met historische fragmenten van optredens van diverse artiesten.

Interviews met Patrick Bruel over het nummer Amsterdam van Jacques Brel en Serge Lama over de afbraak van Olympia.

Datum: 6 juni 1996
Omroep: TROS
Programma: Singer on the roof
Muziekprogramma met optredens van internationale artiesten als eerbetoon aan Jeruzalem tgv het 3000-jarig bestaan van deze stad. Er worden shots getoond door het gehele programm, met algemene beelden van Jeruzalem.

OPTREDENS:
20:50:23 Noa: “Jerusalem” en vanaf TC 21:25:26 “Space”
20:52:17 Noa op gitaar begeleid door Patrick Bruel: “Savior”
20:56:15 Patrick Bruel: “Qui a la droit” en vanaf TC
21:20:38 Patrick Bruel samen met Ivry Gitlis: “Combien de murs”
21:00:45 Ivry Gitlis op viool en Anamaria Vera op piano: “Nigun”
21:06:40 Lee Towers: “I’ve got to be me”
21:09:18 tapdanser Fabien Ruiz op het nummer “Hava nagila”
21:10:16 Yaffa Yarkoni: “Hava nagila”
21:12:48 Ivry Gitlis en Fabien Ruiz
21:13:38 Fabien Ruiz tapt bij enkele straatmuzikanten;
21:15:12 dansers Patrick Grob en Rama Gorin: “Jeruzalemse dialogen..”
21:18:29 Ana Maria Vera met een fragment uit een pianoconcert
van Mendelssohn
21:24:50 Ivry Gitlis speelt viool bij het graf van koning David.

Datum: 22 februari 1997
Omroep:
Programma: Internationale Nieuwsuitwisseling,
Nieuwsuitwisseling verzorgd door de European Broadcasting Union (EBU).

In Parijs zijn olv intellectuelen en artiesten tienduizenden Fransen de straat op gegaan om te betogen tegen de nieuwe vreemdelingenwet van de regering Juppé die binnenkort in het parlement wordt besproken. De wet zorgt dat buitenlanders moeilijker in Frankrijk kunnen komen en dat illegalen makkelijker kunnen worden uitgezet. Er worden shots getoond van voorbereidingen en betoging met o.a. de filmregisseur Bertrand Tavernier en zanger Patrick Bruel.

Datum: 9 maart 1998
Omroep: NOS
Programma: VVCS Profvoetbal Gala 1998 (Studio Sport)
Rechtstreekse verslagen, samenvattingen en achtergronden bij het sportnieuws. Registratie van de veertiende door de VVCS georganiseerde gala-avond van het betaald voetbal in Nederland vanuit het RAI-congrescentrum in Amsterdam, gepresenteerd door Jack van Gelder en Mart Smeets.

In aanwezigheid van profvoetballers (waaronder Johan Cruijff), technische staf, clubbestuurders en hun gasten worden prijzen uitgereikt voor de beste voetballer, coach en club van het afgelopen jaar. De prijsuitreikingen worden afgewisseld met archiefmateriaal van de genomineerden en optredens van div. nationale en internationale artiesten.

OPTREDENS:
20:55:40 René Froger met If I don’t have you
21:06:57 Solid Harmony met I want you to want me
21:17:52 Edsilia Rombley met Hemel en aarde
21:31:48 Patrick Bruel met J’te l’ dis quand même
21:44:15 Kees Prins met Mijn club
21:55:35 De Kast met Woorden zonder woorden
22:05:13 Patrick Bruel en Syb van de Ploeg van De Kast met
Casser la voix en In nije dei/A new day

Datum: 12 november 1999
Omroep: NOS
Programma: M2
Wekelijks programma op vrijdagavond van Mart Smeets en Maartje van Weegen vanuit studio Heideheuvel in Hilversum, met aandacht voor actualiteiten en sport, afgewisseld met een optreden.

Impressie van een internationaal pokertoernooi in het casino te Amsterdam met interviews met een dealer en div. deelnemers o.a. zanger Patrick Bruel.

Datum: 22 februari 2000
Omroep: TROS
Programma: De TV-SHOW op reis
Serie wekelijkse programma’s waarin Ivo Niehe vanuit de studio en/of op locatie gesprekken voert met prominente persoonlijkheden. Het programma is een variant van De TV-Show.

Deze aflevering:
1. Rob Wesdorp, oncologisch chirurg en hoogleraar en Tjerk
Huppes, economisch socioloog en hoogleraar
2. Patrick Bruel, zanger. Interview met hem in de studio, over zijn carrière, zijn muziek, de vijf rustjaren die hij heeft genomen, Jospin en Chirac.
3. Jacques Chirac, president Frankrijk.

Optreden van Patrick Bruel: J’te mentirais.

Datum: 25 maart 2000
Omroep: Veronica
Programma: Gordon doorgedraaid

Datum: 11 mei 2000
Omroep: Ned. 2
Programma: 2 op 1

Datum: 21 juni 2000
Omroep: NOS
Programma: Huis van Oranje
Serie live programma’s in het kader van Euro 2000, het EK voetbal in België/Nederland, met sport en amusement, gepresenteerd door Paul de Leeuw en een wisselend aantal sportpresentatoren vanuit studio Heideheuvel en de daarachter gelegen “Oranje-camping” in Hilversum. Met wedstrijdsamenvattingen, reportages, aandacht voor het Nederlands elftal, interviews met studiogasten en optredens. Studiopubliek bestaat uit Oranje-supporters op de camping.

Deze aflevering wordt gepresenteerd door De Leeuw en Tom Egbers en is gewijd aan de overwinning van het Nederlands elftal op regerend wereldkampioen Frankrijk (2-3).
Studiogasten zijn de broers Rob en Richard Witschge, die beiden in Frankrijk gevoetbald hebben. Vaste onderdelen van het programma zijn: de EK Top 5, de Alles-behalve-voetbal-quiz en het EK-nieuws.

Optreden van Patrick Bruel: ‘C’est la vie’

(Patrick Bruel is een groot voetballiefhebber en fan van Johan Cruijff. Beiden wisselden enkele woorden met elkaar).

Datum: 20 oktober 2001
Omroep: RTL4
Programma: Ushi
Amusementsprogramma waarin Wendy van Dijk in de huid kruipt van de Japanse journaliste Ushi Hirosaki, die zowel bekende Nederlander als buitenlanders in het Engels op een klungelige manier interviewt. Zij heeft een zeer beperkte woordenschat, wat vaak een (dubbelzinnige) spraakverwarring oplevert.

In deze aflevering interviewt Ushi Patrick Bruel…

Datum: 7 februari 2003
Omroep: TROS
Programma: TROS TV-Show
Serie wekelijkse programma’s waarin, vanuit de studio en/of op locatie, gesprekken worden gevoerd met prominente persoonlijkheden, geïllustreerd met diverse archieffragmenten.

Deze aflevering:
1. Patrick Bruel, zanger;
2. Maharishi Yogi, spiritueel leider.

Interview met zanger Patrick Bruel in zijn appartement in Parijs over zijn grote succes en hoe hij dat ondergaat, de theatervoorstelling waarin hij optreedt, de nieuwe cd ‘Entre Deux’ met chansons uit het interbellum, zijn succesvolle tournee met heropvoering van chansons uit de jaren 30, het beeld dat hij heeft van het interbellum in Parijs, zijn bijgelovigheid, zijn bewondering voor Johan Cruijff en het Nederlands voetbal, zijn bindingsangst, zijn uitgesproken politieke stellingname (o.a. tegen Le Pen), zijn opinie over de crisis in het Midden-Oosten.
Er worden fragmenten getoond van zijn appartement, het theater De la Lumière en het concert Bruel waarin hij zingt ‘Premier rendez-vous’.
Verder worden er beelden uit archiefmateriaal getoond: Patrick Bruel voor een optreden in de kleedkamer, fragment van een optreden in het kader van een inzamelingsactie voor Rwanda (Amsterdam 1994), de blooper van Ivo Niehe wanneer hij Patrick Bruel per ongeluk met Jacques Bruel aanspreekt, fragmenten uit videoclips van hem, de moord op Sadat (1981) en de moord op Rabin (1995).

Datum: 28 november 2003
Omroep: TROS
Programma: Catherine gaat verder
Twaalfdelige serie reportages waarin Catherine Keyl elke aflevering iemand ontmoet waar sterke vooroordelen over bestaan. Deze aflevering ontmoet Keyl student economie Ronnie Mittag, die veel geld wil gaan verdienen als beroepspokeraar.

Interviews hierover met:
– Ronnie Mittag (27), student economie/beroepspokeraar;
– Rolf Schreuder, beroepspokeraar;
– Esther Brinkman, vriendin van Mittag;
– Rolf Slotboom, beroepspokeraar;
– Patrick Bruel, zanger/pokeraar;
– Remke Heijmans, vriend van Mittag;
– Alex, pokeraar;
– Hans Stokking, vriend van Mittag;
– Catherine Keyl (die geïnterviewd wordt door iemand van haar team).

Datum: 8 oktober 2005
Omroep: TROS
Programma: De TV-Show 25 jaar (16)
Vijfentwintigdelige serie wekelijkse programma’s, gepresenteerd door Ivo Niehe, waarin wordt teruggeblikt op vijfentwintig jaar ‘De TV Show’. Bijzondere fragmenten uit het archief zijn aangevuld met enkele nieuwe interviews met bekende persoonlijkheden.

Deze aflevering de volgende onderwerpen:
1. de mooiste mannen uit 25 jaar ‘TV-show’;
2. Marjolein Bastin, tekenares;
3. Joan Collins, actrice [herhaling].

DE MOOISTE MANNEN UIT 25 JAAR ‘TV-SHOW’
ARCHIEFMATERIAAL: interviews in de ‘TV-show’ met: zanger Patrick Bruel, acteur Richard Gere, acteur Pierce Brosnan, acteur Marcello Mastroianni en acteur George Clooney.

Datum: 16 december 2005
Omroep: TROS
Programma: De TV-Show 25 jaar (22)
Vijfentwintigdelige serie wekelijkse programma’s, gepresenteerd door Ivo Niehe, waarin wordt teruggeblikt op vijfentwintig jaar ‘De TV Show’. Bijzondere fragmenten uit het archief zijn aangevuld met enkele nieuwe interviews met bekende persoonlijkheden.

Deze aflevering de volgende onderwerpen:
1. Henkie Bakboord, breakdancer;
2. Maurice Carillon, Vlaamse uitvinder;
3. Ivar Stoffels, autist;
4. Xander de Buisonjé en Guus Meeuwis, zangers;
5. Albert Verlinde, televisiepresentator, en Onno Hoes, VVD-politicus.

STUDIOGESPREK met de zangers Xander de Buisonjé en Guus Meeuwis (die op het laatste moment Patrick Bruel vervangt) over hun vriendschap, succes en vaderschap.

OPTREDEN:
21:48:28 Xander de Buisonjé en Guus Meeuwis: ‘Als je ooit’.
ARCHIEFMATERIAAL: optredens Patrick Bruel, Xander de Buisonjé en Guus Meeuwis.

Datum: 2 juli 2006
Omroep: BNN
Programma: Top of the pops
Actueel popmuziekprogramma waarin binnen- en buitenlandse artiesten uit de Nederlandse hitparade in de studio met publiek optreden. Er wordt afgesloten met een overzicht van de top 10 en een optreden van de nummer één. Er wordt gebruik gemaakt van eigen opnamen en opnamen uit het BBC-programma ‘Top Of The Pops’.

In deze aflevering de volgende optredens:

Patrick Bruel (‘Je m’attendais pas a toi’), The Pussycat Dolls (‘Buttons’), Do (‘Beautiful thing’), Muse (‘Supermassive black hole’), Belle Perez (‘Ave Maria’), Soulvation (‘I wanna be with you’), Ne Yo (‘Sexy love’), Ilse de Lange (‘The great escape’), Elize (‘Into your system’), Gnarls Barkley (‘Crazy’) en Marco Borsato (‘Rood’).

Datum: 16 februari 2012
Omroep: TROS
Programma: Het mooiste meisje van de klas
Programma, gepresenteerd door Jaap Jongbloed, naar een idee van Gabri Buytelaar over het verloop van het leven van een aantal vrouwen die tussen de dertig en vijftig jaar oud zijn en die als meisjes op de middelbare school populair waren bij de jongens. In elke aflevering staat één vrouw centraal. Aan het woord komen oud-leraren, oud-klasgenoten, oud-vriendinnen en ex-vriendjes.

Deze aflevering:
Andrea Kleekamp doet menig jongenshart op de Kees Boekeschool in Bilthoven sneller kloppen. Maar Andrea is totaal niet geïnteresseerd in jongens en houdt hen op afstand. In haar jeugd raakte ze goed bevriend met Mabel Wisse Smit en was later getuige op het huwelijk van Mabel met prins Johan Friso. Tijdens haar studie Frans in Parijs leeft ze het leven van een jetsetprinses. Ze ontmoet er zanger Patrick Bruel, maar hun levens waren te verschillend, waardoor de relatie stukliep. Via Mabel ontmoet zij haar man Michael met wie zij een zoon krijgt. Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn, want op zeventienjarige leeftijd blijkt Andrea diabetes te hebben. De ziekte houdt haar leven steeds meer in de greep. Helemaal als zij aan de nierdialyse moet en de complicaties ernstiger worden. Maar dan dient zich een donor aan die haar een kans op een tweede leven biedt.

 

 

 

 

1994